KONFERENCIA - 25 ÉVES A FIATAL TEHETSÉGEKÉRT ALAPÍTVÁNY

Dr. Szilágyiné Pálkövi Mária a Konszonancia Tehetségsegítő Tanács és a Fiatal Tehetségekért Alapítvány elnöke jubileumi rendezvényre hívta a szomszédos Vármegyék (Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar) tehetséggondozással foglalkozó szakembereit.

A konferenciát Halkóné dr. Rudolf Éva, egyetemi kancellár és Baracsi Endre, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegye alelnöke nyitotta meg, majd elsőként Dr. Balogh László professzor, a Magyar Tehetséggondozó Társaság elnöke, a Hazai tehetséggondozás jelen kihívásairól tartott előadást. A programot a Laskay-művészházaspár, valamint Karasszon Dénes és Rönkös Ildikó csellóművészek duói tették Ünnepivé. Szülők - diákok - pedagógusok példás együttműködését, jó gyakorlatot mutatott be Rigó Attiláné, a mezőkövesdi Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola igazgatója. A Debreceni Zenede Pendely Énekegyüttesének két szólistája - Törös Luca Bella, Vojtkó Eszter -, szentegyházasfalui, siklódi, valamint nyírábrányi népdalokat énekeltek, mely produkciót a legutóbbi országos versenyen a Zsűri kiemelt különdíjban részesített. Tanáruk: Sáriné Szebenyi Judit. Ezt követően Dr. Szilágyiné Pálkövi Mária előadásában a Fiatal Tehetségekért Alapítvány 25 évét értékelte és átdásra kerültek az idei Konszonancia díjak. 

Köszönet illeti Tomasovszki Anitát, a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár igazgatóját, Aki helyt adott a rangos eseménynek.

 

 Vissza a programokhoz