A Nemzeti Tehetségprogram támogatásával Konferenciát rendezett a Konszonancia Regionális Zenei Tehetségsegítő Tanács 2017. május 12-13 – án, Nyíregyházán a Korona Hotelben.

Szervezésben résztvevő Partner szervezetek: a Magyar Tehetséggondozó Társaság Kelet – Magyarországi Tagozata és a Fiatal Tehetségekért Alapítvány

 A Konferencia célja volt: a Tanács tevékenységét szélesebb körben bemutatni, bővíteni a támogatói – partneri hálózatot, a tehetséggondozó szakemberek, szülők, tehetségek részére új információk közvetítése a tehetséggondozás területén, jó gyakorlatok bemutatása.

A Konferenciát sajtótájékoztató előzte meg, melyen újságírók, a média további képviselői tehették fel a konferenciával, és a Tehetségprogrammal kapcsolatos kérdéseiket a program jeles előadóinak, szervezőknek.

A megjelenteket a házigazda, dr. Szilágyiné Pálkövi Mária, a Konszonancia RZTT elnöke, Szabó István a Megyei Közgyűlés alelnöke és dr. Balogh László, a MATEHETSZ elnöke köszöntötték.

Neves előadóktól, a hazai és nemzetközi tehetséggondozás kiváló képviselőitől hangzottak el előadások ezúttal is:

 F. J. Mönks professzor, az ECHA örökös elnökének témája: „A Betts-féle Autonóm Tanulói Modell lehetőségei a tehetséggondozásban”

Dr. Balogh László egyetemi doktor, pszichológiai tudományok kandidátusa, a MATEHETSZ és a MTT elnöke „A szakemberek együttműködésének kritikus pontjai az egyéni tehetségfejlesztő programokban” témakörben fejtette ki gondolatait

Dr. Szilágyiné Pálkövi Mária, „Tehetségekért” és Bonis Bona díjas közoktatási - tehetségfejlesztő szakértő „Tutoráltak indulása a rendszerben” címmel mutatta be a „Tehetségek Magyarországa” projekt új elemét a gyakorlatban

Dr. Dávid Mária, az Eszterházy Károly Egyetem tanára „Bontakozzon ki a tehetség! Mit tehet a szülő? Hogyan segít a tanácsadó?”címmel tartott előadást.

Kormos Dénes, a Kárpát –Medencei Tehetségsegítő Tanácsok Kollégium elnökének témája: „Tehetségsegítés partneri hálózatának fejlesztése” volt

Mező Katalin, a Debreceni Egyetem és Felnőtt képzési Kar Pszichológiai és Gyógypedagógiai tanszékének adjunktusa az „Élményszerűség és kreativitás”-ról beszélt előadásában.

Tóth Anikó, a Miskolci Egressy Béni – Erkel Ferenc AMI Tagintézményének Igazgató helyettese Iskolája tehetséggondozói tevékenységét, jó gyakorlatát  mutatta be

Tájékoztatást adott Kovács Éva Gyöngyi, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Nyíregyházi Tagintézményének vezetője a Pedagógiai Szakszolgálat tehetséggondozó tevékenységéről, Mócsánné Nagy Ágnes, a Jókai Mór Református Általános Iskola megbízott igazgatója MesterSÉG címmel tartott előadást.

 

Az információkban és élményekben gazdag Konferencián

 

közreműködő Tehetségek : a Miskolci Egressy Béni – Erkel Ferenc, Alapfokú Művészeti Iskolából Szalovszky Viktória, Tanárai: Molnár Istvánné, Szabóné Bíró Klára, az Újfehértói Alapfokú Művészeti Iskola tanulói közül tutoráltjaink: Istenes Márk, Zámbó Róbert Levente, Papp Réka Kamilla, Tanáraik: Daróczi Sándorné, Király Kálmán, Horváth Márta.

Konszonancia díjat kapott a konferencián Szabóné Bíró Klára, a Miskolci Egressy Béni – Erkel Ferenc, Alapfokú Művészeti Iskola tanára, több évtizedes áldozatos, kiemelkedően eredményes tehetséggondozói tevékenységéért.

Megtisztelő elismerésben részesült a Konszonancia Regionális Zenei Tehetségsegítő Tanács. A Kárpát - Medencei Tehetségsegítő Tanácsok Kollégiuma MENTOR TEHETSÉGSEGÍTŐ TANÁCS címet adományozott a Zenei Tehetségsegítő Tanácsnak, a Nemzeti Tehetségprogram megismertetésében, megvalósításában, a tehetségsegítő hálózat fejlesztésében, a zenei tehetségek és tehetségsegítők támogatásában végzett munkája elismeréseként.

 Vissza a programokhoz

Galéria